Язовир Ивайловград

Община Ивайловград е екологично чист район. Няма наличие на големи промишлени обекти, които да замърсяват околната среда. На територията на общината се намира язовир „Ивайловград”,  който има 64 км. брегова ивица  и който предразполага за еко и воден туризъм.
         Третият язовир от водно-електрическата каскада Арда, на река Арда, е построен през 1964 година и е един от най-живописните в България. Крайбрежието на язовир „Ивайловград” е потънало в зеленина и е с  голям потенциал за развитие на туризъм и водни спортове. Ежегодно,  в началото на  месец юни, тук е финалът на Републиканската регата по кану -каяк.
         Язовир „Ивайловград”  е притегателен център за любителите на природата,   а с откриването на летния риболовен сезон най-достъпните места около него се превръщат в малки къмпинги, като се лови сом, шаран, бяла риба, костур, кефал, червеноперка, уклей и други сладководни видове риба.
        Местностите  " Марта" ," Цимбала" и "Нивата" са  мини курортни зони - основните изходни точки за панорамна разходка с лодка,  риболов  и  пикник .

Други предложения